OM OSS

STI FITNESS

STI är idag ett av Sveriges äldsta företag i den moderna Fitness industrin och vi har under dryga 45 år levererat träningsutrustning av hög kvalité över hela Sverige. Vi beräknar att vi totalt levererat ca 90.000 maskiner till marknaden så det finns nog fog för att säga att STI i någon form, finns representerade på de flesta platser i Sverige där man tränar styrketräning.
Under åren som gått har STI utvecklats från att ha en egen tillverkning till att vara representant för fler högkvalitativa produktmärken av träningsutrustning som idag säljs över hela världen. Våra leverantörer är högklassiga och produkterna håller mycket hög kvalitet.

Idag Hyr STI ut ca 50% av alla sina produkter då detta är en bra lösning för många av våra kunder. Oavsett om man är en statlig eller kommunal verksamhet, företag, förening eller gym så är detta en ekonomisk och smart lösning för er som driftenhet då man i endast finansierar en del av utrustningens faktiska värde vilket minskar månadskostnaderna med upp till 50-60%
Vi har utvecklats med våra kunder och STI är ett anpassat Fitness företag med ett brett och
konkurrens kraftigt sortiment i absolut bästa kvalitet.

Vi satsar oerhört mycket på att ha en bra och personlig efterhantering med förstklassig service och uppföljning mot Kunderna vilket skapar en större ägartrygghet för er som driver tränings anläggningarna.

OM OSS

HISTORIA

Vår verksamhet etablerades under hösten 1978 med att sälja och gravera prispokaler till idrottsrörelsen. En av dom första kunderna kom att bli svenska Bodybuilding förbundet där vi levererade prispokaler till ett antal BB tävlingar. Som en direkt följ av detta kom vår verksamhet snart att handla om tillverkning av tränings utrustning då vi förstod att där fanns det en framtida marknad och behovet av nyutvecklad träningsutrustning var stort.
Under de följande åren utvecklades produktionen av styrketräningsutrustning kraftigt och vi kom att bli en av de mer tongivande tillverkaren av träningsutrustning på marknaden.
Otaliga är de gym som vi levererade utrustning till och expansionen var kraftig under hela 80 och 90 talet. Under första hälften av 90 talet exploderade spinning trenden där vi var ett av de absolut första företagen som tillverkade och sålde spinning cyklar och totalt kom vi att leverera ca 8000st cyklar fram till början av 2000talet.
Under 2000 talets början kom sedermera trenden med elektronik på gymmen som exempelvis Löpband, Crossar, cyklar. Försäljningen av dito utrustning kunde räknas i 100-tals produkter årligen vilket var anmärkningsvärt då man under 90 talet kanske sålde en handfull av dessa produkter årligen.

Numera är den dominerande trenden friträning i form av kettlebells, vikter, hantlar och skivstänger dvs. den gamla traditionella typen av styrketräning numera kallad crossfit.
Dock har och är vår huvudsakliga verksamhet oavsett trender att sälja och leverera högkvalitativa träningsmaskiner. Vi är idag representant för ett flertal stora varumärken och har även egen tillverkning i Fjärran östern. STI har efter mer än 40 år i branschen blivit ett av marknadens starkaste varumärken.

OM OSS

Sponsring

Vi engagerar oss i idrottsrörelsen och sponsrar både större och mindre idrottsklubbar. Vi tycker detta är viktigt då all form av träning är positiv och vår målsättning är ju att hålla Sverige friskt.

KONTAKTA OSS

Är du intresserad av våra produkter?